Archeologie & Monumenten Delft

CIRCULAIR

Een fusie van de afdelingen Archeologie met Monumenten was de aanleiding om het huidige kantoor van Archeologie aan de Kluizenaarsbocht in Delft aan te pakken. Een tijdelijke inrichting voor de komende vier jaar en een beperkt budget werden als uitgangspunten meegegeven.

Studio Biek bedacht een kleurenplan welke aansluit bij de bestaande vloerafwerkingen op de gangen en kantoren. Meubilair en materialen werden zoveel als mogelijk hergebruikt in het werkplekconcept activiteit gerelateerd werken. Zo werden bestaande chip Wood tafels uit een andere locatie opnieuw ingezet, oude bureaubladen gestoffeerd met gerecyclede stof en als akoestische schermen tussen de nieuwe werkplekken toegepast.

De time line, naar ontwerp van Marlieke Kroon loopt als een rode draad door het gebouw en verbindt zo de afdelingen Archeologie en Monumenten met elkaar.

 • project:
  tijdelijke inrichting kantoor
 • locatie:
  Kluizenaarsbocht 7 Delft
 • opdrachtgever:
  Gemeente Delft
 • omvang:
  450m2
 • oplevering:
  mei 2019
1-Studio-Biek-keuken-Archeologie-Delft-bew02_tijdlijn_Delft_Archeologie_MarliekeKroon2-Studio-Biek-timeline-Archeologie-Delft-bew6-Studio-Biek-vergaderen-Archeologie-Delft-bew5-Studio-Biek-timeline-Archeologie-Delft-bewStudio-Biek-Archeologie-Delft-moodboard-13-Studio-Biek-kantoor-circulair-Archeologie-Delft-bew4-Studio-Biek-kantoor-circulair-Archeologie-Delft-bew7-Studio-Biek-huiskamer-Archeologie-Delft-bew03a_tijdlijn_Delft_Archeologie_MarliekeKroonStudio-Biek-Archeologie-Delft-moodboard-2bew