Interieur HW Werkt!

CIRCULAIR

HW Werkt! is een werkleerbedrijf in Oud-Beijerland en een onderdeel van de gemeente Hoeksche Waard. Hier worden werkzoekenden geholpen met het vinden van een baan. Het gebouw is gebouwd in de jaren 80 en bestaat uit meerdere delen die in de loop der tijd met elkaar verbonden zijn. De kantoren, opleidingsruimtes en vergaderruimtes waren gedateerd. Daarnaast wil de gemeente Hoeksche Waard hun werkconcept Anders Werken op alle locaties doorontwikkelen. De gemeente heeft duurzaamheid als uitgangspunt meegegeven voor de herinrichting.
Studio Biek heeft zowel voor de bouwkundige aanpassingen, het maatwerk en de meubels circulariteit als doel gesteld.

Door een goede indeling te maken hebben we het slopen van wanden kunnen voorkomen, hebben we rasters van systeemplafonds en deurkozijnen hergebruikt. Binnenwanden voorzien van duurzame isolatie en verf. En biobased vloerbedekking van geitenhaar sieren de kamers. De nieuwe receptiebalie, pantry en vakkenkasten zijn gemaakt uit één soort duurzaam plaatmateriaal welke met formaldehyde vrije lijm verlijmd is. De afmetingen van de meubels zijn afgestemd op het minimaliseren van het snijverlies. Voor de vergadertafels hebben we hout gebruikt van gedwongen kap. De bomen komen uit de directe omgeving van HW Werkt! en zijn naar ons ontwerp door een lokale partij gemaakt.

Het inzetten van het nieuwe werkplekconcept zorgde ook voor andere wensen van meubilair. Hierin was het inzetten van bestaand meubilair van de gemeente het uitgangspunt, aangevuld met gerefurbished- en circulair nieuw meubilair. Met deze nieuwe circulaire werkomgeving is HW Werkt! weer klaar voor de toekomst!

 • project:
  HW Werkt!
 • locatie:
  Oud-Beijerland
 • opdrachtgever:
  Gemeente Hoeksche Waard
 • omvang:
  1275m2
 • oplevering:
  mei 2022

 

PBF_HiRes_Project-HWWerkt-9PBF_HiRes_Project-HWWerkt-60PBF_HiRes_Project-HWWerkt-12studioBiek-HW Werkt22019.10_DO100_platgrond_210320222019.10_DO100_platgrond_21032022PBF_HiRes_Project-HWWerkt-15PBF_HiRes_Project-HWWerkt-64studio-Biek-HWWerkt_groen2PBF_HiRes_Project-HWWerkt-61PBF_HiRes_Project-HWWerkt-44PBF_HiRes_Project-HWWerkt-16studio-Biek-HWWerkt_blauw3PBF_HiRes_Project-HWWerkt-3PBF_HiRes_Project-HWWerkt-31PBF_HiRes_Project-HWWerkt-23PBF_HiRes_Project-HWWerkt-68PBF_HiRes_Project-HWWerkt-69PBF_HiRes_Project-HWWerkt-37PBF_HiRes_Project-HWWerkt-38PBF_HiRes_Project-HWWerkt-53PBF_HiRes_Project-HWWerkt-71PBF_HiRes_Project-HWWerkt-50-v2