Interieur Werken & Leren

Werkse! begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar passend werk.
Dit doen ze onder andere in verschillende assemblageruimtes in het werkleerbedrijf aan de Gantel.
Hier is het veilig en beschut kunnen werken belangrijk. Daarnaast moeten de mensen geïnspireerd worden om aan de slag te gaan, en te kunnen leren om straks in de praktijk te gaan werken.
Hiervoor heeft Werkse! een ruimte opnieuw ingericht.

Studio Biek maakte in de ruimte een flexibele leeromgeving die ook dienst kan doen als productieruimte. Die door een groot gordijn afgesloten kan worden van de overige ruimte. Daarnaast waren er goede basiswerkplekken nodig en is er een vaste houten wand als scheiding gekomen met de andere assemblageruimtes. Een golfplaten huisje geeft de werkbegeleiders een vaste thuisbasis. Met werkplekken en concentratiewerkplek en een huiskamer waar men even in overleg kan gaan met een kandidaat.

Om de mensen te inspireren en te enthousiasmeren hebben we voorbeelden van beroepen opgehangen ondersteund met krachtwoorden. Deze hangen vrij in de ruimte als akoestische panelen en de krachtwoorden zijn uitgelaserd uit PET-vilt panelen. De ruimte is overzichtelijk en door het vele hout en gering kleurgebruik straalt het warmte en rust uit waar de mensen behoefte aan hebben. De foto’s van de beroepen en de krachtwoorden geven de mensen net even die extra sparkle om hun mouwen op te stropen.

 • project:
  Interieur assemblage Werken & Leren
 • locatie:
  Den Hoorn
 • opdrachtgever:
  Werkse!
 • omvang:
  280m2
 • oplevering:
  december 2020

 

01-studio-biek-werkse-productie-interieurontwerp2018.20_DO100_indeling_1302202002-studio-biek-werkse-productie-interieurontwerp03-studio-biek-werkse-productie-interieurontwerp04-studio-biek-werkse-productie-interieurontwerp05-studio-biek-werkse-productie-interieurontwerpmaterialen-werken-en-leren-studio-biek06-studio-biek-werkse-productie-interieurontwerp07-studio-biek-werkse-productie-interieurontwerp08-studio-biek-werkse-productie-interieurontwerpPBF_HighRes-project-Werkse!-DenHoorn-35v2