Showroom LGem

LGem ontwerpt en produceert innovatieve modulaire algen kweeksystemen. En levert deze met veel succes over de gehele wereld. Om hun klanten in Nederland te kunnen ontvangen hebben zij een ruimte betrokken in het ruige Steurgebouw te Rotterdam. Een bedrijfsverzamelgebouw in het havengebied waarin diverse creatieve bedrijven gehuisvest zijn.

De vraag aan studio Biek was om een showroom te ontwerpen en in te richten uitgaande van modulaire elementen en waar het industriële karakter van het pand behouden bleef.

Met elementen als het pantrymeubel en kasten is de grote ruimte opgedeeld in een zone met een werkeiland, een presentatieruimte en een ruimte met een proefopstelling van een werkend kweeksysteem.
De meubels zijn uitgevoerd in houten plaatmateriaal wat een warme uitstraling geeft met groene accentkleuren passend bij de huisstijl van LGem.
Het casco van de ruimte is geheel in één kleur wit geschilderd. Dit geeft de ruimte een fris en rustige uitstraling en vormt een contrast met het interieur.
Naast de showroom is er ook nog een lab ruimte, kweekkamer en testruimte.
Voor de aanduiding van de verschillende functies in de showroom hebben we pictogrammen ontworpen passend bij het interieur en de corporate identity van LGem.

Voor het meubilair hebben we duurzame materialen en hergebruikt meubilair toegepast.
De stoelen aan het werkeiland zijn vintage. De stoelen van de presentatieruimte zijn gemaakt van gerecyclede PET flessen en staan aan tafels met stalen onder frames en bladen bekleed met linoleum. De stalen archiefkasten zijn hergebruikte kasten uit een ander kantoor en voorzien van een houten ombouw van plaatmateriaal. Zo krijgen deze meubels weer een tweede leven.

 • project:
  Showroom LGem
 • locatie:
  Steurgebouw Rotterdam
 • opdrachtgever:
  LGem
 • omvang:
  296m2
 • oplevering:
  januari 2018
02_studiobiek-LGEM-vergaderruimte-interieur-groen11_studiobiek-LGEM-vergaderruimte-interieur-groen00_studiobiek-LGEM-interieur-indeling03_studiobiek-LGEM-kantoor-interieurPBF_LowRes_LGem-Rotterdam-18bew05_studiobiek-LGEM-interieur-materialen06_studiobiek-LGEM-keuken-interieur07_studiobiek-LGEM-detail-pantry-interieur09_studiobiek-LGEM-corporate-identity-interieur10_studiobiek-LGEM-kantoor-interieur-steurgebouw