Circulair speelhuisje

CIRCULAIR

Studio Biek heeft het speelhuisje in eerste instantie ontworpen voor de gemeente Delft.
Als een grachtenpandje uit Delft. Maar dan geheel circulair uitgevoerd. De wanden en dak zijn van bamboe en zitten met tandverbindingen in elkaar. Natuurlijke olie met pigment en blauw tapijt van geitenhaar geven het huisje een blauwe binnenkant. De kinderen kunnen zich eindeloos vermaken in een gezond huisje.
Wegens een herindeling bij de Gemeente Delft in 2019 zocht zij een ander onderkomen voor het speelhuisje. En dat is gevonden, hier in de publiekshal van het gemeentehuis in Oud-Beijerland.
Het meubel is in Delft uit elkaar gehaald en hier weer in elkaar gezet. Een perfect voorbeeld van circulariteit.

Materialenpaspoort:
Wanden, dak, keukenblok: massief Bamboe
Afwerking, Hard wax olie, blank en blauw,
Deze afwerking kan makkelijk gerepareerd worden.
vloertje van ecoboard. tapijttegels van geitenhaar, gefixeerd maar weer los te halen
Meubel is eenvoudig uit elkaar te halen en ergens anders te plaatsen
Lijm, PVAc (houtlijm), Geen VOS, vluchtige oplosmiddelen.
Verbinders (Clamex) is een combinatie van plastic en metaal, maar deze verbinders kunnen uit het meubel gehaald worden aan het einde van zijn levensduur.

 • project:
  Circulair Speelhuisje
 • locatie:
  Van stadskantoor Delft nu in gemeentehuis Oud-Beijerland
 • opdrachtgever:
  Gemeente Delft
 • oplevering:
  november 2018
0_studiobiek_speelhuisje_circulaire ecomomie_gemeente hoeksche waardstudio biek speelhuisje circulair interieur voor de gemeente delftstudio biek speelhuisje circulair interieur voor de gemeente delftstudio biek speelhuisje circulair interieur voor de gemeente delftstudio biek speelhuisje circulair interieur voor de gemeente delftstudio biek speelhuisje circulair interieur voor de gemeente delftstudio biek speelhuisje circulair interieur voor de gemeente delftstudio biek speelhuisje circulair interieur voor de gemeente delftstudio biek speelhuisje circulair interieur voor de gemeente delft