Over ons

Studio Biek bestaat uit Robin Smith & Rianne van der Kooij. We zijn twee interieurarchitecten die circulaire interieurs ontwerpen. Het is onze missie om alle interieurs circulair te maken.

Duurzame ontwerpen en duurzame relaties

Vaak werken we meerdere jaren samen met klanten. Duurzame relaties dus.

We houden ervan met je mee te denken: wat past bij deze organisatie het beste? Daarbij houden we bijvoorbeeld altijd rekening met jullie huisstijl en budget.

Daarnaast nemen we je graag werk uit handen. We snappen dat interieurs aanpassen en inrichten niet jouw dagelijks werk is. En dat je vaak een drukke agenda hebt. Daarom bereiden we onze afspraken goed voor, zodat jullie weloverwogen en efficiënt kunnen beslissen.

En we doen vaak meer dan je vraagt. Niet omdat dat moet, maar omdat we voor elke klant het beste resultaat willen bereiken.

Interieuradvies met minimale impact op het milieu

We geloven in een betere wereld, waar iedereen zelf invloed op heeft. Zo hebben wij als interieurontwerpers invloed op het milieu. Wij bepalen welke materialen en producten in een ontwerp worden gebruikt. Daarom krijg je bij ons ontwerpen die een minimale impact op het milieu hebben.

Wij houden van ambacht, kwaliteit, lokale
producten en lekker schetsen om tot het beste
ontwerp te komen!

Rotterdams ontwerpen: praktisch en no-nonsense

We hebben allebei eerst een technische opleiding gedaan, voordat we afstudeerden aan de Willem de Kooning Academie (richting Interieur). We durven buiten de geijkte kaders te denken, maar blijven wel Rotterdams met beide benen op de grond staan.

Dat betekent dat we in onze ontwerpen nooit de relatie met de praktijk verliezen. Je krijgt altijd heldere werktekeningen die duidelijk maken dat het ontwerp uitvoerbaar is. Ook laten we het ontwerp aansluiten bij jullie wensen en huisstijl. Bij ons krijg je dus geen vage praatjes en mooie plaatjes die in de praktijk niet uit te voeren zijn.

Wat betekent Biek eigenlijk?

Biek is een Rotterdams woord dat veel gebruikt werd in de jaren ‘70 en staat voor puik, fijn, gaaf. Onze ontwerpen zijn biek: een omgeving waar het fijn werken, leven en leren is.

Studio Biek gelooft in een Rotterdamse aanpak
van interieurontwerp. No-nonsense en handen
uit de mouwen.

Ook privé zoveel mogelijk duurzaam

Duurzaamheid komt niet alleen terug in ons werk en onze ontwerpen, maar ook privé.

Op vakantie gaan we graag kamperen. Fietsen mee en de natuur in! We drinken duurzame koffie, lokaal gebrand in Rotterdam door Santas, een bedrijf dat de koffiebussen en houten kratjes hergebruikt. Ook hebben we een sedum dak op onze schuur.

En als we wat kopen, dan kiezen we zoveel mogelijk een duurzame variant. Van goede kwaliteit, lokaal geproduceerd, met goede materialen. We ontdekken steeds weer nieuwe dingen om nog duurzamer kunnen leven.

Onze studio ligt vlak bij ons huis. Hierdoor kunnen we lopend naar ons werk. We hebben onze studio ingericht met hergebruikt of circulair gemaakt meubilair. En als je met ons gaat samenwerken, komen we graag zo veel mogelijk op de fiets of met het ov naar je toe.

Verder kennismaken?

Wil je met ons kennismaken? Leuk!

Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en gratis, omdat we graag ontdekken of we een klik met je hebben.