Bestuursvleugel gemeente Hoeksche Waard

CIRCULAIR

De gemeente Hoeksche Waard heeft grote duurzame ambities. Het was dan ook hun wens dat bij het vernieuwen van de bestuursvleugel deze op een duurzame en verantwoorde manier ingericht zou worden. Studio Biek is gevraagd om deze ambitie te vertalen in een nieuw circulair interieur.

De omgeving van de Hoeksche Waard met haar prachtige polderlandschappen en wateren zijn uitgangspunten geweest voor het bepalen van de kleuren en materialen in het ontwerp. Dit komt terug in het meubilair en mooie foto’s op de wanden.

Voor het maatwerk meubilair is gekozen voor het materiaal bamboe. Een duurzaam gewas dat snel groeit en veel CO2 in zich opslaat tijdens de groei. Deze meubels zijn vervaardigd door Triboo en zijn remontabel. Dus zonder verlijming weer gemakkelijk uit- en in elkaar te zetten voor een tweede leven.

Naast dit meubilair zijn gerecyclede stoffen toegepast, duurzame vloerbedekking en hangen er 3d geprinte lampen gemaakt van oude cd hoesjes.

Met het vernieuwde circulaire interieur wordt de ambitie van de gemeente Hoeksche Waard zichtbaar en is de bestuursvleugel klaar voor een duurzame toekomst.

 • locatie:
  gemeentehuis Maasdam
 • opdrachtgever:
  Gemeente Hoeksche Waard
 • omvang:
  360m2
 • oplevering:
  oktober 2019
01-studiobiek-gemeente-hoekse waard-circulair02-studiobiek-gemeente-hoekse waard-circulair03-studiobiek-gemeente-hoekse waard-circulair04-studiobiek-gemeente-hoekse waard-circulair06-studiobiek-gemeente-hoekse waard-circulair10-studiobiek-gemeente-hoekse waard-circulair05-studiobiek-gemeente-hoekse waard-circulair07-studiobiek-gemeente-hoekse waard-circulair08-studiobiek-gemeente-hoekse waard-circulair09-studiobiek-gemeente-hoekse waard-circulair13-studiobiek-gemeente-hoekse waard-circulair15-studiobiek-gemeente-hoekse waard-circulair14-studiobiek-gemeente-hoekse waard-circulair16-studiobiek-gemeente-hoekse waard-circulair10a-studiobiek-gemeente-hoekse waard-circulair11-studiobiek-gemeente-hoekse waard-circulair