Werkwijze

Wil je met ons samenwerken?

Hieronder lees je hoe we graag werken, om tot een duurzaam interieurontwerp te komen dat het beste bij jullie organisatie past.

Stap 1: Kennismakingsgesprek

In dit vrijblijvende gesprek bezoeken we jouw organisatie. Jij vertelt welke interieurvraag je hebt en wat je zoekt in een ontwerper. Ook horen we graag over jullie organisatie, missie en visie.

Stap 2: Voorstel plan van aanpak

Je ontvangt een offerte met daarin ons plan van aanpak per fase voor de interieurvraag van jouw organisatie. Als er geen programma van eisen aanwezig is, stellen we dat samen op. Dit vormt het uitgangspunt voor het ontwerp.

Stap 3: Analyse van de opgave

We bekijken de locatie en brengen de huidige omgeving in beeld. We meten de ruimte(n) in als er geen digitale tekeningen zijn en bekijken of jullie wensen mogelijk zijn in de ruimte. Eventueel doen we voorstellen om het Programma van Eisen aan te passen.

Vaak gaan we ook in gesprek met gebruikers, zodat we een ontwerp kunnen maken dat breed gedragen wordt.

Stap 4: Voorlopig ontwerp

Deze fase begint met conceptontwikkeling. Maar we kunnen ook direct een interieurvoorstel maken. Je krijgt daarbij een indelingsplattegrond, soms aangevuld met 3D-impressies, als je dat wilt.

We maken een voorstel van kleuren en materialen voor de wanden, vloeren en plafonds. Dit ondersteunen we met referenties en sfeerbeelden, zodat je een goed idee krijgt van het effect van een keuze.

Ook nemen we het meubilair mee in het voorlopig ontwerp. Dit kan duurzaam nieuw meubilair zijn, op maat gemaakt meubilair of bestaand meubilair dat wordt hergebruikt.

We presenteren het voorlopige ontwerp. Dit doen we met een digitale presentatie, aangevuld met fysieke materialen. Om goed te ervaren hoe deze aanvoelen en hoe ze er in het echt uitzien.

Soms is er iets extra’s nodig in het interieur, zoals grafische vormgeving, kunst in de ruimte, planten of andere accessoires. In deze stap kunnen we je daarover ook adviseren.

Vaak ontstaan in het proces nieuwe of aanvullende ideeën. Na stap 4 verwerken we al jullie wijzigingen en maken we een begroting of kostenraming als dat gewenst is.

Stap 5: Definitief ontwerp

In de fase van het definitieve ontwerp werken we de gekozen ontwerpvariant uit in 2D. We maken definitieve keuzes voor materialen en kleur, voor bijvoorbeeld de vloeren, wanden en plafond.

In deze fase werken we ook het verlichtingsplan uit, waarin we ook een lichtberekening kunnen doen, als je dat wilt. En we maken een set werktekeningen voor de offerte-aanvraag, bijvoorbeeld voor de bouwkundige aanpassingen, installaties en het maatwerk meubilair.

Ook het meubilair en de overige aankleding worden in deze fase definitief. We werken het ontwerp voor het meubilair uit of vragen proef-meubilair aan.

We sluiten deze fase af met een digitale Presentatie van het definitief ontwerp. Daarbij ontvang je ook een moodboard met definitieve materialen voor jullie nieuwe interieur.

We zien Studio Biek als een gewaardeerde samenwerkingspartner voor de gemeente Hoeksche Waard. We waren op zoek naar een partij die ons kon adviseren om een eenduidige uitstraling te creëren in onze verschillende gemeentelocaties. Studio Biek nam ons veel werk uit handen: ze waren verantwoordelijk voor het gehele traject. Van ontwerpen van sfeerbeelden tot aan de oplevering van de ruimten. Alles binnen het budget dat ons was opgelegd vanuit het inkoopbeleid. 

Judith Leijten, adviseur facilitair Gemeente Hoeksche Waard

Stap 6: Offertes aanvragen / aanbesteden

In deze stap is het tijd om de juiste leveranciers en aannemers te vinden. We kunnen je hierbij helpen door te controleren of ingezonden offertes compleet zijn en goed aansluiten op het ontwerp. (Het is onze ervaring dat dat vaak niet het geval is…)

Stap 7: Uitvoering

Het ontwerp wordt realiteit. We kunnen je helpen met projectbegeleiding of directievoering tot en met de oplevering. Wij bewaken het ontwerp. Wordt alles precies uitgevoerd volgens plan? Want vooral het goed uitvoeren van de details zorgt ervoor dat het ontwerp valt of staat.

We kunnen je ook vertegenwoordigen in bouwvergaderingen, vragen beantwoorden van de aannemer en aanwezig zijn bij een schouw.

Stap 8: Oplevering en nazorg

En dan is het eindelijk zover: de nieuwe ruimte is klaar! Het is tijd om te genieten. We lopen graag nog een opleveringsronde met je door het project. Daarna handelen we eventuele opleverpunten af.

We gaan voor een duurzame relatie. We leveren op, maar blijven ook graag na de oplevering betrokken bij het project. Is er dus na verloop van tijd iets niet in orde? Of blijkt iets in de praktijk niet helemaal te werken zoals je had gehoopt? Bel ons en we beantwoorden je vraag. En je weet ons natuurlijk ook te bereiken als je aanvullende wensen hebt.

Spreekt deze werkwijze je aan?

Bel of mail ons gerust voor een vrijblijvende kennismaking. Je bent welkom bij ons in de studio, maar we komen net zo graag naar jou toe.