Ontwerp

Het maakt niet uit welk werkplekconcept je
organisatie gebruikt. We hebben met alle
concepten ervaring.

Een duurzame werkomgeving

Je wilt een ruimte veranderen, een nieuw pand inrichten of een duurzame werkomgeving. Dat klinkt misschien gemakkelijk, maar in de praktijk loop je al snel tegen lastige keuzes op. Er zijn meerdere oplossingen die tot een circulaire werkomgeving leiden. Welke oplossing past het beste bij jouw organisatie én binnen het beschikbare budget?

Studio Biek is gespecialiseerd in circulaire interieurontwerpen. Van groot (28.000 m2) tot klein (50m2). We draaien onze hand niet om voor een totaalopdracht: van programma van eisen tot oplevering van een nieuw gebouw. Maar ook niet voor een kleine aanpassing van werkplekken tot bijvoorbeeld twee vergaderruimtes.

Wanneer een (nieuw) interieurontwerp?

De vragen van klanten die wij helpen, lopen uiteen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • een groeiende of krimpende organisatie, met meer of minder werkplekken als gevolg
 • het interieur sluit niet (meer) aan bij de gewenste uitstraling of huisstijl
 • een ruimte of kantoordeel krijgt een andere functie
 • er is een nieuwe kantoorlocatie (casco) die moet worden ingericht
 • het maken van een test-fit, om zo te onderzoeken of een plan haalbaar is

Het maakt niet uit welk werkplekconcept je organisatie gebruikt: Hybride werken, Activity based work, LEAN, Agile… We hebben met alle concepten ervaring. Daardoor hebben we veel kennis opgebouwd van interieurs die passen bij deze werkplekconcepten en het inrichten ervan.

Mooi en functioneel goed ingericht stadskantoor en Erfgoed Delft locaties (musea, stadsarchief en archeologie). Er was geen twijfel. We kende Studio Biek al vanuit eerdere projecten, waar we zeer tevreden waren. Professionaliteit, openheid en vrijheid. Er was gewoon een goede klik.

Merlyne Metsen, adviseur facilitaire zaken Gemeente Delft 

Keuze voor circulair interieur

Door te kiezen voor een duurzaam interieur laat je als organisatie zien dat je geeft om de aarde. En dat je hier wat aan wilt doen. In onze ontwerpen nemen we de circulaire economie als uitgangspunt.

Je kiest voor gezonde materialen die hergebruikt kunnen worden. En voor een interieur dat meer aandacht heeft voor sociale omstandigheden waarin producten worden gemaakt.

Dat betekent niet dat je een geitenwollensokken ontwerp krijgt met alleen maar groene en bruine kleuren. Wel passen we biobased materialen toe en zorgen we voor veel daglicht en beplanting. Dit maakt een omgeving tot een prettige (werk)plek.

Wat zijn de voordelen van een circulair ontwerp?

 • Minder kosten door hergebruik van bestaande elementen
 • Een beperkte CO2-uitstoot door minder nieuwe grondstoffen
 • Een verlengde levenscyclus van materialen en producten
 • Minder sociale ongelijkheden door bewuste keuze voor ‘social return’ of ‘fair trade’-inkoop
 • Keuze in circulaire businessmodellen (lease-constructies), waarin je geen eigenaar meer bent van de inrichting
 • Bij aanpassingen aan het interieur kunnen delen gemakkelijk (elders) hergebruikt worden

Natuurlijke materialen zonder schadelijke emissies leveren ook een gezonde werkomgeving op. Dit resulteert bijvoorbeeld in een lager ziekteverzuim van medewerkers. En in een kantoor waar medewerkers efficiënt samenwerken. Happy people, Happy planet!

Een realistisch interieurontwerp

Studio Biek helpt je met een circulair maar ook realistisch interieurontwerp. Bovendien hebben we ervaring met de zachte kant van ontwerpen. We ontwikkelen een creatief concept met input van gebruikers waarbij we hun wensen visualiseren en uitwerken.

We kunnen je ook helpen met akoestisch advies: hoe pas je duurzame materialen toe voor het akoestisch beste resultaat? Of met advies over signing die overeenkomt met jullie huisstijl.

Door onze technische achtergrond hebben wij ook kennis van andere disciplines. We spreken dezelfde taal, waardoor we deze kennis gemakkelijk in het ontwerp integreren. Ook helpt deze kennis ons om jouw organisatie in het totale project te begeleiden bij de uitvoering.

Meer weten?

Wil je weten hoe we een ontwerp precies aanpakken?

Natuurlijke materialen zonder schadelijke
emissies leveren ook een gezonde werk-omgeving op. Happy people, Happy planet!

Waar kunnen we je mee helpen?

Terug naar kantoor

Is uw kantoor klaar voor het hybride werken?

Het werken is sinds vorig jaar enorm veranderd. Thuiswerken is een feit en online vergaderen is vanzelfsprekend geworden. Nu we langzaam weer terugkeren naar het kantoor is het belangrijk te weten welke invloed dit heeft op de huidige werkomgeving.

Het nieuwe kantoor wordt anders. De plek waar collega’s elkaar ontmoeten en samenwerken in teamverband. Online kunnen vergaderen en waar nodig geconcentreerd kunnen werken. Maar hoe maak je van het kantoor weer een inspirerende en uitdagende werkplek? Een gezonde werkomgeving met veel groen en duurzame materialen? En waar de juiste techniek het werken ondersteund?

Studio Biek heeft veel ervaring met het ontwerpen van verschillende uitdagende kantoorconcepten waarin duurzaamheid het uitgangspunt is. Wij weten als geen ander hoe we dit vorm moeten geven. 

Wilt uw organisatie zich voorbereiden op het hybride werken maar weet niet precies hoe? Samen maken we een plan welke aanpassingen er nodig zijn om een inspirerende hybride werkomgeving te creëren. Klaar voor de toekomst!

Interieur APK

Voldoet je interieur nog aan jouw wensen? 

Misschien weet je wel dat je iets wilt veranderen, maar niet precies wat de beste ingreep is. Is het interieur gedateerd en voldoet niet meer aan de eisen. Of je wilt stapsgewijs over naar een duurzamer interieur. 

Dan is de Interieur APK een uitkomst. 

De Interieur APK bestaat uit 3 delen: 

 1. een intakegesprek: je vertelt aan ons wat je uitdaging is
 2. een rondgang door het gebouw: we lopen samen door de ruimtes die je wilt beoordelen
 3. je ontvangt een rapport met plattegrond van de verbeterpunten, een kosteninschatting van de aanpassingen zodat je eenvoudig een beslissing kunt maken

Wil je meer weten over de Interieur APK? Bel of mail Rianne of Robin.
Je kunt natuurlijk ook meteen een afspraak maken, als je wilt. 

Ontdek jullie stijl

Workshop interieurstijl (1 dagdeel met max. 10 personen) 

Voor veel mensen is het lastig om ‘out of the blue’ te vertellen wat ze verwachten van een interieur in hun werkomgeving. De meeste mensen denken niet in kleuren en materialen. Bovendien is het vaak moeilijk om je iets voor te stellen wat er nog niet is. 

In deze workshop ontwikkel je samen een moodboard. Dat moodboard maakt duidelijk welke sfeer jullie kantoor moet krijgen en hoe jullie werkomgeving eruit moet gaan zien. De workshop zorgt voor een concreet product met kleur-, materiaal-, en sfeerbeelden. Zo kom je gemakkelijker tot een interieur waarin iedereen zich prettig voelt. 

Heb je interesse in de Workshop Ontdek jullie stijl?
Bel of mail Rianne

Een gezonde werkplek

Workshop een gezonde werkplek (1 dagdeel met maxi. 10 personen) 

In deze workshop nemen we jouw werkplek en die van je collega’s onder de loep. En kijken we hoe we deze gezonder kunnen maken.
We kijken naar jullie huidige situatie en maken samen een plan. Hierin nemen we aspecten als daglicht, kunstlicht, klimaat, beplanting, materialen, ARBO regelgeving en vitaliteit mee.  

De workshop bestaat uit 4 delen: 

 1. een intakegesprek: in een kennismakingsgesprek beantwoorden jullie vragen van ons middels een enquete. 
 2. een rondgang door het kantoor: we lopen samen door de ruimtes die jullie willen beoordelen
 3. in een sessie bij jullie op kantoor of bij ons op de studio bespreken we onze bevindingen en geven we advies met verbeterpunten.
 4. na afloop ontvangen jullie een rapport met de besproken verbeterpunten, zodat jullie gemakkelijk de werkplek gezond kunnen maken!

Heb je interesse in de Workshop Een gezonde werkplek?
Bel of mail Robin